Eceabat'a FIFA Standartlarında Futbol Sahası

Eceabat ilçesine, FIFA standartlarında futbol sahası inşa edildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından inşa edilen, zemini sentetik çim olan ve FIFA standartlarında oluşturulan sahayı yapan yüklenici firma, yatırımla ilgili son kontrollerini yaptı. 519 bin 500 liraya mal olan sahanın geçici kabul işlemleri de tamamlandı.

Belediye ekipleri ise sahanın zarar görmemesi için hummalı bir çalışma gerçekleştiriyor. Sahanın çevresine iş makineleri yardımıyla su baskınlarının önlenmesi için kanalları açıldı.

Belediye Başkanı Kemal Dokuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sahasının çevre düzenlemesi, istinat duvarı ile tribün ve soyunma odalarının yakın zamanda tamamlanacağını ifade ederek, "Daha önce toz ve çamurun içinde futbol oynamaya çalışan gençlerimiz, artık daha nezih bir ortamda spor yapacak ve boş zamanlarını değerlendirecek" dedi.

Yeni Eceabatspor Kulübü Başkanı Ramazan Refik Gül ise ilçede, futbolun, kulüplerin kuruluşu olan 25 Mart 1942 tarihinden itibaren resmen başladığını, bugüne kadar maçların FIFA standartlarında olmayan bir sahada oynandığını söyledi.

Gül, 2013 yılının mart ayından itibaren takımlarının amatör lig maçlarını Eceabat'ta oynayacağını, tesislerin tam kapasiteyle hizmete girmesinin ardından ilçenin Çanakkale'ye yakın olması nedeniyle, Çanakkale'deki sportif organizasyonların bir kısmının bu sahada gerçekleşebileceğini kaydetti.

Öte yandan, Spor Toto 3. Lig 2. Grup'ta şampiyonluk mücadelesi veren Dardanelspor, bu hafta Hacettepespor ile deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarını bu sahada gerçekleştirdi.

Dardanelspor futbol direktörü Tamer Tuna, yaptığı açıklamada, "Deplasmanda sentetik saha da oynayacağımız için Eceabat'ta yeni yapılan bu harika sahada taktik idmanı gerçekleştirdik. Bizler için çok iyi bir antrenman oldu. Burada böyle bir saha olması çok olumlu. İlerleyen zamanlarda da buraya gelmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

Tuna, Çanakkale'deki sahaların zeminlerinin bu kadar iyi olmadığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Burası bu hafta oynayacağımız sahanın zeminine çok yakın. İnşallah faydasını göreceğiz. Alt yapı takımları için çok olumlu bir saha olduğunu düşünüyorum. Bu haftaki maç, üst sıraları yakından ilgilendiriyor. Bizim için çok önemli. Üst sıralarda sürekli yer aldık buna da devam etmek istiyoruz. Hedefimiz bir üst lige çıkmak. İyi bir deplasman serimiz var. İyi futbol oynuyoruz. İlk kez sentetik sahada maç yapacağız. Buranın zemini bizim kendi sahamızın zemini kadar güzel."

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ertuğrul Koyu Çıkarması

Helles Anıtı

Çanakkale Ayvacık Hakkında