Ak Partili Kadınlar 12 Bin Fidan Dikecek


Haber: Ak Partili Kadınlar 12 Bin Fidan DikecekAk Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı'nca yürütülen, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın da katkı sağladığı "Bir ağaç bin nefes bir kadın bin umut"

projesi kapsamında Çanakkale'de AK Kadınlar Ormanı oluşturulacak.

Ak Parti Çanakkale Kadın Kolları Başkanı Jülide İskenderoğlu, cuma günü 12 bin fidan dikmeyi planladıklarını söyledi. AK Kadınlar Ormanı'nı Çanakkale'de hayata geçireceklerini söyleyen İskenderoğlu, "İnşallah ilimizde de 12 bin fidanı toprakla buluşturacağız. Projenin hareket noktası her bir üye kadın için tabiata bir fidan kazandırılması. Biz inanıyoruz ki üye sayımız artıkça ülkemiz daha da canlanacaktır. Asıl hedefimiz çevreye, doğaya katkı sağlamaktır. Bu proje ile ülkemizin dört bir tarafını yeşerteceğiz" dedi.


Bugüne kadar 2 milyon 401 hektar alanı ağaçlandırdıklarını söyleyen İskenderoğlu, "111 milyon fidan dağıttık. Orman varlığını nadir arttıran ülkelerden olduk ve dünyada en çok ağaçlandırma yapan ilk üç ülke arasına girdik. 2003'ten bugüne kadar 111 adet şehir ormanı oluşturduk. Hiç kimse bunu inkar edemez. Cumhuriyet tarihinde gelmiş geçmiş hükümetler içinde en çevreci hükümet Ak Parti Hükümeti'dir. Tabiatı koruyan, korunan alanları en iyi muhafaza eden, ormanlarımıza sahip çıkan hükümet biziz. Biz ülkemizin orman varlığını ortak servetimiz olarak görüyoruz. Ormanlarımızı korumak, ormanlarımızı yaşatmak, ormanlarımızı çoğaltmak için var gücümüzle çalışıyor, her türlü imkanı seferber ediyoruz" diye konuştu. - Çanakkale

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ertuğrul Koyu Çıkarması

Helles Anıtı

Çanakkale Ayvacık Hakkında