Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gökhan, 25 Kasım'ın insanlık tarihi boyunca kadınlara uygulanan şiddetin, insanlık ayıbının, utancın yıl dönümü olduğu gibi aynı zamanda kadınların erkek egemen toplumsal şiddete karşı duruşunun da yıl dönümü olduğunu bildirdi.

21. yüzyılda tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de hala şiddet gören, hakarete uğrayan kadınların, töre uğruna öldürülen, eğitim hakkı engellenen genç kızların, tehdit ve baskı unsurlarıyla özgürlüklerinin kısıtlandığını belirten Gökhan, şunları kaydetti:

"Son yıllarda kadınlara karşı işlenen cinayetlerin sayısı ürkütücü boyutlara ulaşmıştır. Sadece 2011 yılında 257 kadın öldürüldü, 2012 yılının ilk altı ayında 100'e yakın kadın hayatını kaybetti. Üstelik bu cinayetlerin büyük çoğunluğunun failleri maalesef onların eski eşleri, kardeşleri, akrabalarıydı. Cinsel saldırıya uğrayan kadınlardan çoğu korku, baskı gibi gerekçelerle şikayetçi dahi olamadı. Öldürülen her iki kadından biri kendi hayatına dair bir karar vermek istediği için öldürüldü. Devletten koruma talebiyle polise veya savcılığa başvuran kadınların yüzde 73'ü, sığınma evlerinde olan kadınların ise yüzde 27'si cinayete kurban gitti. 'Barışın Kenti' Çanakkale'den, her bireye eşit yaşam olanaklarının sağlanması için sesimizi yükseltiyor, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nde tüm kadınlarımızın yanında ve destekçisi olduğumuzu belirterek saygılarımı sunuyorum."

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ertuğrul Koyu Çıkarması

Helles Anıtı

Çanakkale Ayvacık Hakkında