Gelibolulular Türkülerle Coştu

Haber: Gelibolulular Türkülerle CoştuÇanakkale'nin Gelibolu ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü dolayısıyla konser düzenlendi.

Gelibolu Belediyesi tarafından kale içinde düzenlenen kurtuluş konseri ilkokul öğrencilerinin folklor gösterileri ile başladı. Havanın soğuk olmasına aldırmayan 3 bin civarında Gelibolulu konser alanına sığmayıp yollara taşınca zaman zaman kapanan yolu sahneden yapılan anonslarla açıldı. Kurtuluş konserinin ilk sanatçısı olan Gonca Nazlı, Sibel Can'a olan benzerliği ile dikkat çekerken, onun söylediği şarkılarıyla sesinin benzerliğini de seyircilere yansıtarak büyük alkış aldı. Son olarak sahneye Rumeli türküleriyle Burhan Güneş geldi. Güneş kahramanlık türküleriyle başladığı programında yaşlılara, sevda türküleriyle orta kesime ve hareketli türkülerle de gençlere hitap etti. Güneş, zaman zaman sahneye aldığı genç kızları Roman havalarıyla oynattı.

Belediye Başkanı Mustafa Özacar, "90. kurtuluş yıl dönümüzü coşkuyla kutladık. Bizlere bu vatanı emanet eden şehitlerimizi gündüz yapılan tören ve okuttuğumuz mevlit ile andık. Hürriyet ve vatan kanıyla sulanmış bu topraklarda ay yıldızlı bayrağımızın ebediyete kadar dalgalanması için mücadele edeceğime siz vatandaşlarımın huzurunda söz veriyorum. Soğuğa rağmen bu saate kadar burada kalıp bu coşkumuza ortak olduğunuz için teşekkür ediyorum" dedi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ertuğrul Koyu Çıkarması

Helles Anıtı

Çanakkale Ayvacık Hakkında