Çanakkale Şehitlik Turları

Tur Buluşma noktaları; Taksim, Sultanahmet, Aksaray, Topkapı ve Mahmutbey gişeleri olucaktır. Buluşma saatini ise rezervasyon esnasında öğrenebilirsiniz. Şehitlik turu‘nu yaklaşık 5 yıldır, hergün düzenlemekteyiz. Tur rehberlerimiz Çanakkale ili Eceabat ilçesinde yani Şehitliklere en yakın bölgede yaşayan ve Eceabat’ın yerlisi insanlardır ve hepsi birbirinden kaliteli rehberlerdir.

Turlarımızı 2014 model Temsa Prestij veya 2014 model Mercedes Sprinter ile düzenlemekteyiz. Araçlarımız Turizm paketli lüks araçlardır. Araç içinde Çay, Kahve ve Su imkanımızda mevcuttur.
İstanbul çıkışlı çanakkale şehitlik turu programımız ise şu şekildedir;



Taksim, Sultanahmet, Aksaray, Topkapı ve Mahmutbey gişeleri buluşma noktalarından birinde buluşma ve Çanakkale Şehitliklerine hareket ediyoruz. Ortalama 5 saat yolculuk sonrasında Eceabat’a varıyoruz. Sabah erken saatte şirketimize ait 3* yıldızlı otel olan GRAND ECEABAT HOTEL’de eşsiz Çanakkale Boğazı manzaralı restoranımızda kahvaltı alıyoruz. Kahvaltı sonrasında sırayla Denizin Kilidi Kilitbahir Kalesi ve Köyü, Topçu Karargâhı Namazgâh Tabyası, Savaşı Sırtlayan Onbaşı Rumeli Mecidiye Tabyası ve Seyit Onbaşı Anıtı, Müze Köy Bigalı Köyü, Cephenin Kahramanları Büyük Anafarta Şehitliği, Şafak Ayini Anzak Tören Alanı ve Arıburnu Gezintisi, Efsanevi Anlar Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Büyük Savunma Kanlı Sırt Kitabesi, Siper Savaşları Kanlı Sırt (Lone Pine) ve Siperler İncilemesi, Kırılan Bedenler Kırmızı Sırt ve Johnston’s Jolly Mezarlığı, Muharebelerin Sembol Alayı 57’nci Alay Şehitliği ve Karargâhı, Muharebenin Dönüm Noktası Conkbayırı – Conk Tepesi, Kahramanca Savunma Alçıtepe Köyü ve Salim Mutlu Müzesi, Yüzbaşı Yusuf Kenan İkiz Koyu, Kırılmaz Direniş Ertuğrul Koyu / Yahya Çavuş Şehitliği, Deniz Setti Seddülbahir Köyü, Göğe Uzanan Mehmetçik, Çanakkale Şehitler Abidesi, Denizdeki Kahramanlık Morto Koyu’nda Çay Molası, Kurtarılamayan Yaralılar Şahin Dere Şehitliği ve Teğmen Mustafa Efendi’nin Mezarı,Şehitlikte Ay ve Yıldız Soğanlı Dere Şehitliği, Havuzlar Şehitliği’ni geziyoruz.


Şehitlik ziyaretimiz akşam 17.00 civarında bitiyor ve İstanbul’a hareket ediyoruz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ertuğrul Koyu Çıkarması

Helles Anıtı

Çanakkale Ayvacık Hakkında